Dio 4 (diobier)
woensdag 25 april 2007
  Slappe thee of strakke babbel
In de rust van een voetbalwedstrijd is thee het traditionele drankje. De kantinebeheerder zet een grote pot en vult twee treetjes die naar de kleedlokalen gebracht worden. Beide teams nuttigen dus hetzelfde vocht, dus daar kan het niet aan gelegen hebben gisteravond. Feit is wel dat DIO Bier als slappe thee het veld op kwam en dat VV Groningen de puntjes in vijf minuten op de i zette. Blijkbaar had men de pauze benut voor een strakke babbel.
De bezoekende koploper had het in de eerste helft dan ook niet gemakkelijk gehad want DIO Bier (10de toch) deed prima mee. Met goed en rustig combinatiespel penetreerde het met regelmaat in de geroutineerde verdediging van de bezoekers. De scherpe spitsen werden bovendien goed aan banden gelegd door de DIO verdedigers. Toch wist de dit jaar nog ongeslagen runner-up te scoren. De 0-1 zag er fraai uit, een poeier onderkant lat, maar de aanleiding was toch voor 100% op het conto van DIO Bier te schrijven. In de verdediging belandde een op het oog simpele pass in de voeten van een tegenstander die het in de schoot geworpen overwicht simpel uitspeelde. Maar DIO Bier richtte zich ras op. Binnen enkele minuten lag de gelijkmaker al in het mandje. Na een fraaie aanval kreeg Thijs twee kansen op een voorzet vanaf rechts, de laatste werd eenvoudig binnen getikt door Robert. Het spel golfde op en neer waarbij DIO het dichtst bij een doelpunt kwam, Thijs kon net niet binnenschieten. VV Groningen kwam echter op voorsprong. Het was niet alleen lichtelijk tegen de verhouding in, ook was het dubieus. De discussie over wel of niet buitenspel duurde tot ver in de derde helft. Er werd gevlagd maar niet gefloten. Vlak voor rust had DIO Bier wederom reden tot klagen over de leiding. Thijs kreeg binnen de zestien op de achterlijn een duidelijke duw in de rug, zelfs de vijandige spits fronste zijn wenkbrauwen over de coulante leidsman. In plaats van met voorsprong ging DIO Bier dus met een 1-2 achterstand de rust in.
Zoals U uit de aanhef kunt opmaken kwam het daarna niet meer goed met DIO Bier. Binnen vijf minuten besliste VV Groningen de wedstrijd, al ging aan beide goals verdedigend gepruts vooraf. Thijs had wellicht nog wat spanning kunnen terugbrengen, maar alleen voor de keeper mikte hij het leder met een fraaie boog op de kruising. Dikkie was met een kopbal uit corner trouwens ook dicht bij een goal. Met twee mooi afgeronde counters maakte VV Groningen aan alle twijfel een einde: 1-6.
Conclusies:
DIO Bier speelde sinds lang weer eens een goede helft;
verviel toch weer in oude fouten als slordig balverlies en haperend scorend vermogen;
had weinig geluk met de wedstrijdleiding.

Overige uitslagen van 24 april:
HS'88 5 - Mamio 3 werd liefst 6-1, waarmee de thuisploeg DIO Bier tot op 1 verliespunt genaderd is (DIO Bier nu 10de met 37 verliespunten uit 19 wedstrijden, HS'88 28 verliespunten uit 18 wedstrijden).
Oranje Nassau - Velocitas 1897 is ons nog onbekend.

Uw TD/aanvoerder/doelman/statisticus, Peter W
  I
***
______________________________________________________________________

Dio 4, zaterdag amateurs reserve 6e klasse KNVB. Een voetballog, voor de spelers, toeschouwers, fans en tegenstanders. Hier kun je de laatste berichten en wedstijdverslagen lezen over dit team.