Dio 4 (diobier)
maandag 26 november 2007
  DIO Bier sleept de punten uit het vuur
Het zag er aanvankelijk niet uit dat de wedstrijd tegen HS'88 6 nog zou ontbranden tot een strijd. DIO Bier had vanaf de aftrap het spel onder controle en liep gedurende de eerste helft uit naar 3-0. Het was onze topscorer Jan-Luuc die in de 10de minuut de score opende op aangeven van Ivan. Tien minuten later bediende Ivan Thijs die praktisch op de doellijn 2-0 aantekende. Er brak een fase aan waarin DIO Bier grote kansen kreeg om de thuisploeg te declaseren. Maar het vizier van de familie de Groot stond niet op scherp, Arjan schoot naast, Thijs over. Topschutter Jan-Luuc moest er aan te pas komen om het klasseverschil in cijfers uit te drukken. Een steekpass van Arjan vD bracht hem vrij voor de goal en zijn gekraakte schot verdween met een fraaie boog over de hopeloos graaiende doelman om jet net.
Een inschattingsfout van rechtsback Joost, een minuut voor rust, bracht HS weer enigszins terug in de wedstrijd. Het paarse shirt kon vrij doorlopen en schoot de bal met een schitterende curve in de kruising. Drie speldeprikken is scheepsrecht zou je kunnen zeggen, want een kopbal uit hoekschop net naast en een door ondergetekende met soepele swing van de heupen tot hoekschop gedegradeerd schot (hoekschop werd trouwens niet toegekend) gingen het doelpunt voor. Toch ietwat geirriteerd over de wat magere ruststand van 3-1 toog DIO Bier aan de thee.
In het tweede bedrijf bleek dat gevoel bewaarheid. HS tapte uit een ander vaatje en deed volwaardig mee met de voorheen heersende bezoekers oet Stad. De ontmoeting ontbrande tot een ware wedstrijd, zonder dat dat trouwens tot grote kansen leidde. Een onachtzaamheid in de rechter verdedigingslinie leidde tot een vervaarlijk schot dat door ondergetekende sierlijk over het doel werd getild. DIO Bier had de trekker enkele malen kunnen overhalen maar het ontbrak aan scherpte.
In de 70ste minuut trok de rechtsback van HS ten aanval, passeerde de een na de ander op wonderbaarlijk soepele wijze en werd pas in het strafschop gebied gestuit. Euforie in Hoogezand: strafschop. Het slachtoffer zelf plaatste zich achter de bal, nauwkeurig gadegeslagen door de van de adrenaline bijkans uiteenspattende schrijver dezes. De korte filerende analyse bracht mij tot de conclusie dat de zeker ogende schutter voor de rechterhoek had gekozen. Op het punt de bal te raken schoot de geel-paarse schicht naar links en keerde de hard ingeschoten bal. De euforie was nu groen-wit gekleurd en het verzet van HS definitief gebroken. DIO Bier nam het heft weer in handen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. In de laatste minuut lanceerde Arjan vD Jan-Luuc nogmaals zodat die zijn 3de van de middag kon maken en de eindstand bepaalde op 1-4.
Handen werden geschud, felicitities aangenomen, schouderklopjes uitgedeeld, zwaar bemodderde kleding uitgetrokken en de welkome hete douche opgzocht.

Overige uitslagen van zaterdag 24 november.
Koploper VVS 4 had zoals verwacht weinig moeite met Muntendam 2: 7-0.
Gorecht 5, dat nog flink wat wedstrijden achter loopt, pakte overdonderend uit in Zuidbroek waar ZNC 2 met liefst 13-1 werd afgeserveerd en zo de thuisploeg het eerste puntverlies op eigen veld toebracht.
Eems Boys 4 rekende overtuigend af met SC Scheemda 3, het werd op verplaatsing 6-2.
Evenals alle andere ploegen had ook Meedhuizen 2 geen medelijden met Meeden 3: 5-0.
Mamio 3 was vrij.

De stand.
1. VVS 4 9-22 47-14 (5 verliespunten)
2. Mamio 3 8-18 26-13 (6 verliespunten)
3. Eems Boys 4 9-18 41-22 (9 verliespunten)
4. DIO Bier 10-18 39-17 (12 verliespunten)
5. ZNC 2 9-15 49-43 12 verliespunten)
6. SC Scheemda 3 9-14 29-23 (13 verliespunten)
7. Gorecht 6 7-13 41-17 (8 verliespunten)
8. Meedhuize 2 7-10 23-27 (11 verliespunten)
9. Muntendam 2 9-9 14-32 (18 verliespunten)
10. HS'88 6 9-3 21-44 (24 verliespunten)
11. Meeden 3 10-0 7-85 (30 verliespunten)

Programma 1 december, eerste ronde terugwedstrijden.
Mamio 3 - Gorecht 6; regelrechte topper, resp. 6 en 8 verliespunten; aftrap: 11.30 uur
Meeden 3 - Eems Boys 4; de bezoekers zullen winnen en kunnen bij remise bij bovenstaande topper oprukken naar de 2de plaats op de ranglijst; aftrap: 14.30 uur.
DIO Bier - Muntendam 2; de thuisploeg zal de schande van de openingsdag (2-0 verlies) willen uitwissen; aftrap: 12.30 uur.
Meedhuizen 2 - ZNC 2; hoe hard is de klap van de 13-1 nederlaag aangekomen bij de Broekers?; aftrap: 14.45 uur (dat wordt eindigen in het duister).
HS'88 6 - SC Scheemda 3; als de thuisploeg zo speelt als in de tweede helft j.l. zaterdag zou er wel weer eens succes geboekt kunnen worden; 14.30 uur.
VVS 4 is vrij maar zal door de 4 punten voorsprong op Mamio 3 koploper blijven.

Opvallende DIO Bier statistiek: een 4-1 overwinning stond voorheen nog maar 2x op het bord, beide in uitwedstrijden. Alweer lang geleden waren Helpman 6 (seizoen 99/00) en Mamio 2 (00/01) de slachtoffers.

Uw TD/aanvoerder/doelman/statisticus, Peter W
  I
***
______________________________________________________________________

Dio 4, zaterdag amateurs reserve 6e klasse KNVB. Een voetballog, voor de spelers, toeschouwers, fans en tegenstanders. Hier kun je de laatste berichten en wedstijdverslagen lezen over dit team.