Dio 4 (diobier)
maandag 16 november 2009
  Goed spel, geen punten en ook nog geel...
DIO Bier heeft in Bedum geen vervolg kunnen geven aan het succes van vorige week, toen op Boerakker de eerste winst van het seizoen werd geboekt.
Wat betreft het resultaat dan, want in het spel valt weldegelijk een stijgende lijn te ontdekken. In de eerste helft waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd.
DIO Bier pompte er via ArjandG gelijk een stel gevaarlijke corners in, CVVB 7 poogde met overwogen spel de zestien te bereiken maar voerden daarin een te laag tempo om de gasten te verontrusten. Eenmaal kon de weer kleurrijk geklede doelman van DIO met het van hem bekende uitlopen een uitbraak neutraliseren, een kansrijke situatie werd prima geblokt door Nick en een voorzet stuitte via de lat achter. Veel meer gevaar konden de roodhemden niet creeeren. Omdat ook DIO Bier, buiten de genoemde hoekschoppen, aan het front geen potten kon breken ging de rust in met een op dit niveau uitzonderlijke brilstand.
Tijdens de thee besloten de gebroeders de Groot het voor gezien te houden. Arjan had wat pijntjes, bij Thijs was met een teruggekeerd hamstringprobleem de malleur groter.
Met Arvind en Marcito in het team begon DIO Bier prima aan het tweede bedrijf. De verdediging stond als een huis en liet de Bedumers geen kans, via het middenveld werd nu wel de voorste linie bereikt en een doelpunt hing in de lucht. Het thusipubliek kneep em behoorlijk, zag de bui al hangen maar haalde uiteindelijk opgelucht adem toen de goal van Marcito werd afgekeurd omdat aangever Arvind buitenspel zou hebben gestaan.
Zou kunnen natuurlijk maar jammer was het wel. DIO Bier leek ook even aangeslagen door de tegenslag waardoor CVVB het commando over de wedstrijd kon overnemen. DIO Bier doorstond enkele hachelijke situaties maar was kansloos toen een afgeslagen bal vol op de pantoffel werd genomen en via onderkant lat van achter de lijn het veld weer instuitte. De constatering van de prima opgestelde scheidrechter kon ik slechts beamen met een glimlach en opgeheven armen: 1-0.
DIO Bier poogde zich te herpakken maar slaagde daar maar matig in. Het gaf in de jacht op de gelijkmaker, die niet echte een jacht genoemd kan worden, steeds meer ruimte weg achterin zodat de ene na de andere Bedumer vrij kon doorlopen maar oog in oog met de DIO doelman faalde, waarschijnlijk verblind door het glimmend lila paarse broekje. Het zware veld had ondergetekende inmiddels een pijnlijke achillespees bezorgd (een oud kwaaltje) waardoor hij ver uit het doel net te laat kwam en een doorgebroken roodhemd onreglementair stuitte. Op zo’n typische theatrale wijze trok de leidsman met de vinger wijzend naar de dader de gele kaart: Weening was het toch, en de naam werd genoteerd. De vrije trap leverde niets op en met ArjandG terug in het team voor de geblesseerd uitgevallen Arvind richtte DIO zich nog eenmaal op. Berend had de gelijkmaker op de schoen maar schoot in hoogst kansrijke situatie hoog over. CVVB had nog twee maal kunnen scoren met een kopbal, maar de grote kale man faalde hopeloos. Alzo veranderde er niets meer in de stand en togen de vermoeide krijgers na 90 minuten richting douche, onderwijl elkander de handen schuddend en felicitaties, bedankjes en totzientjes uitwisselend. Na de plichtplegingen nam ik nog even de spelleider apart over de kaart. Die zou toch zeker wel geschrapt worden, maar daar wilde hij niets van weten. Ik sputterde nog: maar meneer, het was zo’n sportieve wedstrijd. Waarop hij zei: daarom juist. Op zoveel diepzinnigheid had ik geen antwoord dus liep maar hoofdschuddend heen. Wat een arrogantie, de wedstrijd was toch zeker bovenal sportief vanwege de goede instelling van de spelers beider teams?
Hoe dan ook, voor het eerst in zijn lange voetballeven (36 competiejaren) kan Weening (54 jaar) een acceptgirotje tegemoet zien.
De derde helft was daarom kort, een rondje lang slechts, zodat de kaart in wezen wordt betaald door CVVB zelf. Tsja, je moet DIO Bier niet teasen.

PS 1: De corpulente zuurstok zal dit kalenderjaar het doel van DIO Bier niet meer verdedigen, de achillespeesblessure is ernstiger dan verwacht.

PS 2: Ik kreeg ‘klachten’ over het ontbreken van het wedstrijdverslag van DIO Bier – Boerakker 2 vorige week. Ja, dat zit zo. Een schrijver moet lijden, dat weten we toch, daar komt de inspiratie vandaan. En winnen is niet lijden… Want: als je wint, dan heb je vrienden (was dat Doe Maar?). Dus, als je verliest, dan ben je alleen en als je alleen bent dan lees je boeken.
Whatever, ik had dus weinig tijd.
Maar goed, laten we nog een poging wagen.
Boeraker 2 was zeker geen beroerd team, al had het in de imposant geschapen doelman wel een zwakke plek. Een schotje van Nick liet hij in de goal druppelen waardoor DIO Bier al snel een 1-0 voorsprong in de schoot geworpen kreeg. Niet veel later was het weer gelijk. Het DIO middenveld was niet attent op doorlopende mensen waardoor een geelhemd op de zestien een vrije schietkans kreeg en deze 100% benutte: 1-1.
Tot de rust waren de gasten verder niet echt gevaarlijk terwijl DIO Bier weer eens haar schotloosheid tentoonspreidde.
In de tweede helft moest het gebeuren, daar was gans groen-wit het over eens: het binnenhalen van de eerste winst van dit seizoen. Na een flinke serie hopeloze minuten brak Arvind de ban met een mooi afgeronde solo actie: 2-1.
Daarna ging het hallelujah met DIO Bier en helemaal met Thijs. Hij scoorde 3x op rij, een glas zuivere hattrick dus. Hoe ze allemaal tot stand kwamen, en in welke volgorde, staat me niet meer geheel helder bij. In ieder geval was de doelman een keer de schlemiel en in een ander geval was er sprake van een schitterend vrijgespeelde Thijs. De gasten scoorde in de laatste minuut nog uit een strafschop omdat een DIOnees een Boerakker in de rug had geduwd. Eindstand: 5-2. Een dikverdiende DIO Bier overwinning was een feit.

PS 3: Vanmiddag speelde ook DIO 3 op Kardinge, Gorecht 5 was de tegenstander. De thuisploeg was favoriet want op verliespunten koploper. Een achterstand van 0-1 is dan niet fijn. Maar volwassen mensen kunnen daar mee omgaan, zoniet DIO 3. Van scheidsrechter Simon hoorde ik de volgende quote (vrije vertaling) toen hij de aanvoerder had aangesproken over ‘praten’ (en ik weet hoe dat kan gaan want floot ze vorig jaar zelf eens): tuurlijk scheidsrechter, het is jouw feestje. Simon hield het daarna voor gezien. Later zag ik die 0-1 stand terug op de KNVB site, zodat DIO Bier toen tweede kwam te staan achter Groen Geel. Afgelopen zaterdag verloren ze trouwens voor de 2de keer, nu van De Vogels 2 met 2-0. Toevallig ken ik daar een speler van (Break-Fast medewerker) die mij laatst vertelde (30 oktober tijdens Break-Fast midden in de nacht) dat de reputatie van DIO 3 niet bepaald geweldig genoemd kan worden. Ik vind dat jammer en wil DIO 3 via dit kanaal oproepen haar houding te beteren. Het DIO Bier motto kan wellicht wonderen verrichten: Winnen is leuk, voetballen is leuker!
Maar hoe kom ik hier nu op, zo midden in de nacht na een geweldig concert in Vera van Clues uit Canada? Wel, tijdens de commotie kwam ik spelers van Gorecht 5 tegen, het sympatieke team dat 2 jaar geleden bij DIO Bier in de competitie zat (uit 6-3 voor DIO, thuis 0-5 voor Gorecht). Het bleek dat ze nog steeds met veel plezier de DIO Bier blog lezen. Leuk, bedankt en nog gefeliciteerd met de knappe 1-0 overwinning.

Uitslagen Reserve 6de Klasse R van zaterdag 14 november.
Men kan wel zeggen: verrassende uitslagen.
Of is in deze klasse dit jaar gewoonweg alles mogelijk?
* HS’88 5 – Grijpskerk 5: 3-3. Koploper HS verliest punten maar niet haar ongeslagen status en blijft koploper. Het is toch haast niet voor te stellen dat DIO Bier op de eerste speeldag gelijkspeelde tegen HS?
* VEV’67 7 – Ezinge 4: 1-1. Ezinge blijft verbazen. Het verloor enkele weken terug nog dik van Boerakker, won daarna ruim van CVVB en sleept nu punt weg bij sterk geacht VEV’67.
* Boerakker 2 – VEV’67 8: 5-0. Bovenstaande vraag beantwoord: alles is mogelijk in deze klasse! Vorige week verloor Boerakker nog dik verdiend van DIO Bier, nu verslaat het VEV’67 8 dat op verliespunten mede koploper was.
* Marum 3 – Glimmen 4: 3-3. De rode lantaarn blijft branden in Marum maar het verdubbelde wel haar puntentotaal. Gefeliciteerd! Gezien de eurorie na de remise tegen DIO Bier laatst denk ik dat het bier rijkelijk vloeide in de Marum kantine.
* CVVB 7 – DIO Bier: 1-0. DIO Bier verdiende een punt maar pakte het niet. Zo maak je er vijf tegen Boerakker… eerste keer dit seizoen dat DIO geen doelpunt maakte.

De stand:
1 (1) HS’88 5 8-18 25-12 (6 verliespunten)
2 (5) Marum 4 8-15 29-16 (9 verliespunten)
3 (8) CVVB 7 10-15 20-26 (15 verliespunten)
4 (3) VEV’67 7 7-14 26-9 (7 verliespunten)
5 (4) VEV’67 8 7-14 25-18 (7 verliespunten)
6 (9) Glimmen 4 10-14 28-31 (16 verliespunten)
7 (7) Ezinge 4 8-13 24-20 (11 verliespunten)
8 (6) Grijpskerk 5 7-11 21-18 (10 verliespunten)
9 (2) SIOS 3 5-9 20-22 (6 verliespunten)
10 (10) Boerakker 2 9-6 24-39 (21 verliespunten)
11 (12) DIO Bier 9-5 12-27 (22 verliespunten)
12 (11) Marum 3 8-2 9-36 (22 verliespunten)
( ) positie op ranglijst verliespunten)

Uw TD/aanvoerder/doelman/statisticus, Peter W
  I
***
______________________________________________________________________

Dio 4, zaterdag amateurs reserve 6e klasse KNVB. Een voetballog, voor de spelers, toeschouwers, fans en tegenstanders. Hier kun je de laatste berichten en wedstijdverslagen lezen over dit team.

De Spelers:
Arjan de Groot, Arjan van Delden, Arvind Anroedh, Bart van Reemst, Bert Bokma, Daniël Kliffen, Dik Smid, Edwin Heath, Jelmer Althuis, Juan David Werkman, Leandro Vergara Camus, Krishan Anroedh, Marcito Brouwer, Nick Cramer, Niels van den Bos, Peter de Boer, Peter Weening, Rajiv Anroedh, Sicco Bessem, Thijs de Groot, Wouter Kroon

DIO bier competitie
Programma, stand en uitslagen (wellicht eerst inloggen)

Trainingsschema:
Dio 4 traint maandagavond tussen 20.15h en 21.45h samen met Dio 3 op het kunstgrasveld.

Contact


Aanwezig op deze site


Onze tegenstanders:
Amicitia VMC 4
Glimmen 3
GRC 5
HS'88 4
Helpman 7
De Heracliden 4
Mamio 5
Potetos 4
VVK 5
WVV 4
Zuidhorn 3

Officiële website DIO Groningen
DIO Groningen

Dio 3
Programma Dio 3

Dio 2
Dio 2


Blessures? Klik hier

Amateur voetbal? (site fcmovei) Klik hier

ARCHIVES
februari 2004 / maart 2004 / april 2004 / mei 2004 / juni 2004 / juli 2004 / augustus 2004 / september 2004 / oktober 2004 / november 2004 / december 2004 / januari 2005 / februari 2005 / maart 2005 / april 2005 / mei 2005 / juni 2005 / augustus 2005 / september 2005 / oktober 2005 / november 2005 / december 2005 / januari 2006 / februari 2006 / maart 2006 / april 2006 / mei 2006 / augustus 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / december 2006 / januari 2007 / februari 2007 / maart 2007 / april 2007 / mei 2007 / juli 2007 / september 2007 / oktober 2007 / november 2007 / december 2007 / januari 2008 / februari 2008 / maart 2008 / april 2008 / mei 2008 / september 2008 / oktober 2008 / november 2008 / december 2008 / januari 2009 / februari 2009 / maart 2009 / april 2009 / mei 2009 / augustus 2009 / september 2009 / oktober 2009 / november 2009 / december 2009 / maart 2010 / april 2010 / mei 2010 / juni 2010 / augustus 2010 / september 2010 / oktober 2010 / november 2010 / januari 2011 / februari 2011 / maart 2011 / april 2011 / mei 2011 / september 2011 /




Powered by Blogger